Tapaus 2: Toiminnan määrittely

Tiistain tapauksen käsittely alkoi selkeällä tavoitteen asetuksella: syömään on lähdettävä viimeistään kello 11:45. Tämän jälkeen päästiinkin ripeästi asiaan.

Seitsemän askeleen menetelmä oli iskostunut hyvin kaikkien mieleen edellisestä sessiosta. Tehtävänanto esimerkkeineen oli kuitenkin jokseenkin erilainen kuin ensimmäisessä tapauksessa. Tällä viikolla esimerkkinä oli pikkuveljelle annettavat ohjeet bussiin menoa varten. Esimerkki sai ryhmän hymähtelemään, mutta muistutti myös ryhmän koodaustaustaisten mukaan koodia.

Tutustuttuamme esimerkkiin siirryimme tehtävien silmäilyyn, työotsakkeen määrittelyyn ja yhteiseen stormaukseen. Otsake muotoitui hyvän keskustelun jälkeen, ja koska se ei heti miellyttänyt kaikkia, sovittiin, että sitä voidaan pohtia uudelleen vielä stormauksen jälkeen.

Ajatuksia heiteltiin taululle melko samalla metodilla kuin edellisellä viikolla. Lappuja kirjoiteltiin omalla paikalla ja ojennettiin sihteerille, joka luki laput ääneen. Tämän jälkeen taululla olevista lapuista käytiin keskustelua, jonka avulla niistä pyrittiin hahmottamaan jäsennelty kokonaisuus.

Taululle muodostui suuri kokonaisuus otsakkeella ”Vaaditaan”, jonka alaotsikkoina olivat ”Kaikenkattavuus”, ”toteutustapa”, vaihtoehtoisuus” ja ”esitiedot”. Näillä kaikilla viitattiin näkökulmiin, jotka ohjelmoidessa on ryhmän mukaan otettava huomioon. ”Vaaditaan”-pilven lisäksi syntyi kaksi muuta otsaketta: ”Vinkkejä” ja ”FAIL”. ”Vinkkejä” sisälsi vinkkejä ohjelmointiin, ja ”FAIL” näkökulmia ohjelmoinnin epäonnistumiseen ja sen välttämiseen.

Lopuksi jaettiin oppimistavoitteet. Tällä kertaa tehtävänannot jakautuivat kaikille selkeinä, kun päätettiin pareittain tehdään ohjeet kuhunkin eri tehtävänantoon ja pohditaan oman tehtävänannon ongelmia. Lisäksi sovittiin, että Vesa koodaa itse esimerkin eli pikkuveljen menon bussipysäkille.

Alla vielä oppimistavoitteet:

Vesa: koodaa bussipysäkille menon
Jaakko ja Pauli: Turtles-paidan etsiminen
Kaisa ja Hanna: voileipien tekeminen
Annukka ja Miikka: teen keittäminen
Emmi ja Justus: hipan leikkiminen
Aarne: yhteenlasku allekkain

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s