Tapaus 2 purkaminen

Edellisellä kerralla olimme määritelleet jokaiselle parille suunniteltavan ”ohjelman”. Suunnitteluun käytetty runsas aika toi tulosta ja ohjelmat olivat toimivia ja esitietovaatimukset ainakin osittain pitäviä.

Turtles-ohjelmasta totesimme seuraavaa: epäonnistumisen mahdollisuus huomioitu (jos lipastossa ei olekaan turtles-paitaa) ja lipasto tyhjennetään loogisesti läpikäyden lattialle (totesimme sen vastaavan hyvin ihmisten käytöstä lukuunottamatta Vesaa joka pitää vaatteitaan jo valmiiksi läjässä).

Teen keittäminen pseudokoodia noudattaen todettiin mahdolliseksi, vaikkakin vaatii paljon koodia.

Hipasta oli tarjolla kaksi eri koodia, joista yksinkertaisempi oli suunnilleen muotoa ”jahtaa tai pakene” ja poliisia ja rosvoa simuloiva versio olikin jo haasteellisempi. Onnistuimme listimään yhden bugin vaatimalla esitietoihin osallistujamäärän, jotta poliisit eivät jää jahtaamaan tyhjyyttä.

Yhteenlasku oli tylsän matemaattinen ja esitietoja tarvittiin lisää se että ohjelma ymmärtää lukujen ”pituuden”.

Voileivän tekeminen onnistuu, mutta jäi epäselväksi tiskautuuko astiat, kun ne laitetaan takaisin siihen kaappiin mistä ne otettiin. Paljon koodia arkisesta asiasta.

Viimeisin ohjelma ei ollut mitään pseudokoodia vaan aivan toimiva HSL-simulaattori. Koko ryhmä oli Olowi-luukku auki kun Vesan pikkuveli osasi nousta 102, maksaa (tai palata hakemaan rahaa), mennä istumaan ja jaksoi odottaa ennen tätä noin 15 kpl 510-busseja.

Lopputulemana: kaikille saattoi syntyä alitajuinen kuva ohjelman suunnittelusta, vaikka ei tätä olisi tajunnutkaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s