Tapaus 3: Tietorakenteet

Edellisen tapauksen purun jälkeen ryhmämme sai eteensä uusia jänniä asioita. Käsiteltävä tapaus liittyy Javassa oleviin eri tietorakennetyyppeihin – taulukkoihin, joukkoihin, listoihin ja sanakirjarakenteisiin – joista yritimme parhaamme mukaan saada ideaa irti. Työotsakkeen ”Tietorakenteet” keksimisen jälkeen edessämme oli tutuksi tullut aivoriihi.

Aivoriihi, eli Post-It lappujen intohimoinen taululle läiskiminen, meinasi saada heikon alun kun kaikille ryhmän jäsenille ei ihan vielä auennut, mitä ihmettä tietorakenteet tarkoittavat. Ymmärrettävää, kun aiheesta järjestettävä luento on vasta seuraavana päivänä edessä niin melkein tyhjältä pöydältä on varmasti hankala aloittaa.

Allekirjoittanut kuitenkin pääsi viimeinkin hääräilemään lappujen kanssa ja mukavan ryhmittelyn jälkeen taululle muodostui seuraavan näköinen järjestys.

Hommat jakautuivat seuraavasti:

 • Annukka ottaa selvää taulukoista
 • Justus joukoista
 • Kaisa sanakirjarakenteista
 • Hanna listoista

OLOvirikkeisiin kuuluivat myös kuusi eri luokan suunnittelutehtävää. Ne jakautuivat seuraavasti:

 • Luokan Pala suunnittelu:
  1. Emmi: Maailman paloissa voi kussakin sijaita useita olentoja.
  2. Jaakko: Maailmassa on osiin jaettuja paloja. Kussakin palan osassa (esimerkiksi eteläosassa) voi sijaita yksi olento.
  3. Pauli: Maailmassa on osiin jaettuja paloja, ja kussakin osassa voi sijaita useita olentoja.
  4. Vesa: Maailmassa on yhdeksään osaan jaettuja paloja. Kussakin osassa voi sijaita useita olentoja ja esineitä. Kullakin osalla on myös oma nimi, maastotyyppi, sää ja tunnelma.
 • Luokan Maailma suunnittelu:
  1. Aarne: Maailma koostuu neliönmuotoisista paloista, ja maailmalle on määritelty suurin mahdollinen leveys ja korkeus. Maailmassa ei sijaitse olentoja – tarvitsee vain tietää, missä kohden maailmassa on laattoja ja missä ei.
  2. Miikka: Kuten kohdassa 1, mutta maailman kokoa ei rajoitettu

Päätimme kollektiivisesti että Miikka saa kärsiä hankalimman tehtävän kanssa nautittuaan Rooman lämmöstä. Tervetuloa takaisin Suomeen.

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Tapaus 3: Tietorakenteet

 1. Aluksi oli kyllä tosi vaikeaa keksiä mitään kirjoitettavaa post-it lapuille, sen verran uutta asiaa toi oli.. Mutta hyvinhän me selvittiin ja opin jopa carcassonnen sääntöjä, jee!

 2. Hauska palailla näihin vanhempiin tapauksiin näin jälkikäteen ja muistella kuinka joskus oli HashMapit ja ArrayListit jotain todella outoa ja vaikea sisäistää. Carcassone-maailman paloja ja niiden toimintaa en kyllä vieläkään ole oppinut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s