Tapaus 3: Purku

Purimme tällä viikolla Tietorakenteet-otsakkeen oppimistavoitteet. Osa oli perehtynyt yksittäisiin perustietorakenteisiin teoriatasolla ja osa annettujen tehtävien toteutukseen teoriassa tai käytännössä.

Ensin pureuduttiin taulukkoon, joukkoon, listaan ja sanakirjarakenteeseen. Koska käsitteet oli suppeasti käyty läpi Tapaus 3 -monisteessa ja tarkemmin Janne Käen luennolla, purku toimi hyvänä kertauksena kaikille kunkin tietorakennetyypin ominaisuuksista. Taulukko, joukko ja sanakirjarakenne purettiin tuttuun tapaan sanallisesti, mutta lista käsiteltiin Hannan itse tekemän käsitekartan avulla.

Tehtävänannoissa kukin esitti sanallisesti, miten oli ajatellut toteuttaa oman Pala- tai Maailma-luokkansa. Pääosin kaikki yleisesti kuvailivat, miten oman luokan tekemistä voisi lähestyä ja mitä tietorakennetta toteutukseen kannattaisi käyttää. Osalla oli myös koodia oman purun tukena. Vesa esitteli muille ohjelmoimansa luokan Pala.

Purkujen yhteydessä sovittiin, että mikäli muilla on lisättävää kunkin oppimistavoitteen purkuun, näistä voidaan jatkaa keskustelua. Maailma 2:n kohdalla ryhmä onnistui rikkomaan staattisen ”yksi kerrallaan” -asetelman ja ideoimaan yhdessä Miikan alustamaa purkua.

Purun aikana sovittiin, että mikäli purkuun liittyy kuvia tai siistejä visuaalisia toteutuksia, ne myös (alustusten ja purkujen ohella) pyritään julkaisemaan blogissa.

Ai niin, tarjolla oli suklaapisarakeksejä. Kaikki syötiin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s