Tapaus 5 – Purku

Tapaus 5 – purku

Pienten teknisten ongelmien vallitessa tapaus vitosen purku aloitettiin paperiversioilla  ja teorian läpikäynnillä.

Heti alkuun todettiin, että Javan poikkeuksista on varsin kattavasti tutussa kalakirjassa, josta saakin mainiosti aineksia kolmannen teoriakierroksen tekemiseen.  Emmi oli kahlannut aiheesta ”poikkeukset Javassa” tärkeimmät tiedot meille jaettavaksi ja asiaa riitti.

Todettiin myös, että virikkeeksi annettu koodinpätkä suorastaan kuhisi virheitä, ja että niiden etsiminen muiden koodista on aivan tarpeeksi masentavaa, kun sama pitäisi tehdä omalle koodille. Onneksi on Javan virheilmoitukset.

Muistivuodoista todettiin sen verran, että Javan roskienkerääjä iloisesti auttaa ohjelmoijaa tämän ongelman kanssa, joten Javassa ei oikeastaan muistivuotoja pääse tapahtumaan. Esimerkiksi kuitenkin tuli vielä C++:n muistivuodot, koska ko. ohjelmointikielessä työt täytyy tehdä itse.

Javan testausmenetelmiä käytiin läpi lyhyehkösti, samaten sitä, mitä ominaisuuksia ei Javassa voida testata. Käytiin vielä läpi mitä konstruktoreissa, attribuuteissa ja metodeissa tulee olla, ettei virheilmoituksia ala sadella. Mitään uutta ei kuitenkaan hirveästi tullut, sen verran monta on kyseisiä palasia tullut tehtyä.

Hetken huvittunut hengähdystauko saatiin, kun päästiin kuuntelemaan tarinoita pieleen menneistä ohjelmistoprojekteista. VR:n lipunmyyntijärjestelmät ja muut mielenkiintoisiin lopputuloksiin päätyneet ohjelmistoprojektit herättivät huvittuneisuutta koodariryhmässä.

Kun tekniikka päätti vihdoin alkaa toimia, päästiin esittelemään Javan debuggeria tositoimissa. Hirveästi ei kyllä siihen käsiksi päästy, koska moni koki että virheiden hakeminen Javan virheilmoitusten avulla ja tulostuksia tutkailemalla on helpompaa.

Vielä päästiin tutkailemaan diaesitystä Javan yleisimmistä poikkeuksista, joihin jokainen oli jo varmasti törmännyt, ja tutkailemaan pientä testausohjelmistoa, joka valitti kun nollalla yritettiin jakaa. Koodi oli varsin hieno, ja siitä saattoi jotain oppiakin.

Purkua seurailemassa oli nurkassa istuva tutkijatäti, joka veteli viivoja paperiin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s