Tapaus 7 – IRC-botin kehittäminen

Seitsemäs tapauksemme (jota ei tällä kertaa oltu otsikoitu tapaus laatikoksi) käsitteli IRC:ä. Samalla kun saimme tapaus seitsemään liittyvän monisteen, saimme myös bottiseminaarin, eli seuraavan suuren ryhmätehtävämme, ohjeet. Bottiseminaariin tutustuminen auttoi meitä käsillä olevan tapauksen ideoimisessa.

Enemmän tai vähemmän keskittyneen tapaus 7:n virikkeisiin tutustumisen jälkeen alkoi työotsakkeen keksiminen. Villejä ideoita lenteli fasilitoinnista uhkaan ja mahdollisuuteen sekä Boten Annaan, mutta päätimme tällä kertaa valita selkeämmän työotsakkeen: IRC-botin kehittäminen.

Post-it-lappujen stormaaminen alkoi jo ennen työotsakkeen päättämistä, mutta työotsakkeen lukkoonlyömisen jälkeen lappusia alkoi sadella ja sihteeri yritti parhaansa mukaan pysyä mukana vauhdissa räiskiessään erivärisiä lappuja taululle. Ilmoille heitettin ajatus, että voitettaisiin viime kerran 63:n lapun ennätys ja tehtäisiin 100 lappua. Challenge accepted. Ja lappujahan saatiin kasaan yli sata, ja kaikki pysyivät täysin aiheessa.

Onnekseni lappuja tuli kanssani asettelemaan kolme innokasta ryhmäläistä, sillä sadan lapun hallinnoiminen tuntui aluksi hieman työläältä. Yhdessä homma saatiin kuitenkin kasaan. Laput aseteltiin kahteen osioon, botti-ideoihin sekä kirjasto- ja arkkitehtuuritasoon. Jälkimmäiseen sisältyivät myös alaotsakkeet inhimillinen taso ja ”etsii vastaukset” (esim. Google). Botti-ideoita keksittiin erittäin kiitettävästi. Mikään ehdotuksista ei tunnetusti ollut huono, joten jaoimme ideat hyviin ja parhaisiin. Botti-ideat aseteltiin liukuvasti näiden kahden otsakkeen alle ja väliin.

Nyt tuli niin iso lappuläjä ettei mahtunut edes yhteen kuvaan:

Stormauksen jälkeen päätettiin tututusti oppimistavoitteet. Tavoitteiden keksiminen ei lähtenyt ihan heti käyntiin, sillä emme heti ymmärtäneet, mitä annettuun aiheeseen liittyvää voisimme opetella. Kun vauhtiin päästiin, tavoitteiden keksiminen onnistui kuitenkin suhteellisen nopeasti. Päädyimme seuraaviin tavoitteisiin:

 • Emmi heitti läpällä että voisi opetella irkkaamaan. Assarit kuitenkin vahvistivat tämän hyväksi oppimistavoitteeksi, joten Emmi opettaa meidät kaikki ensi kerralla irkkaamaan, sillä ryhmässä oli muitakin joille irkkaaminen ei ole vielä tuttua puuhaa.
 • Paulin tavoitteeksi tuli opetella, miten Wikipedia ja Google APIt toimivat.
 • Hannalle annettiin oppimistavoitteeksi Youtube API.
 • Annukalle annettiin vastaavasti Google Translate API.
 • Aarne tutustuu Wolfram Alphaan.
 • Jaakko tutustuu Javan http rajapintaan.
 • Justus tutustuu Pirc Botiin.
 • Kaisa etsii tietoa Turingin testistä.
 • Vesa ehdotti yläkirjaston arkkitehtuuriin tutustumista ja kaikkien onneksi halusi itse ottaa aiheen käsittelyynsä.
 • Miikka perehtyy IRC/nettietikettiin, eli siihen, miten botin tulisi toimia jotta se olisi hyvän etiketin mukainen.
Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Tapaus 7 – IRC-botin kehittäminen

 1. Tää oli kyllä hauska aihe, josta oikeasti keksi paljon sanottavaa! Nyt meillä onkin jo älyttömästi ideoita sen oikean botin tekoon, jee! 🙂

  ps. Mun oppimistavoite taisi kyllä olla vain Youtuben APIin tutustuminen…..

 2. Muutin oppimistavoitteita Hannan ja minun osaltani. Eli Hannalla tosiaan vain Youtube ja minun Raamattuquoteni korvattiin Google Translatella. What a relief! :b

 3. Paluuviite: Tapaus 7 – Botista, irkistä ja netistä | OLOwi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s