Teoria 1 – Oliot ja luokat Java-ohjelmoinnissa

Essee! Apua! En osaa! Tai mitä jos…

Ensimmäisen teoriatehtävän aiheeksi oli valittu Javan fundamentaalisin perusta, oliot ja luokat. Koska olin ohjelmoinut oliopohjaisilla kielillä jo aikaisemmin, kuvittelin että esseen kirjoittaminen olisi helppoa. Toisin kävi.

Aloitin homman kirjoittelemalla paperille kaikkia käsitteitä ja asioita, jotka minulle tuli mieleen sanoista luokka ja olio. Sainkin iloisesti aikaiseksi listan jonka kohtien välille vetelin vähän viivoja ja aloin innokkaana kirjoittamaan. Puolentoista tunnin ja vain yhden kappaleen jälkeen totesin, että ei tästä tule mitään.

Takaisin lähtöruutuun. Aloin tutkailemaan veljeni vinkistä vanhoja portfolioita ja niiden esseiden rakennetta. Vähitellen aloin ymmärtämään, millainen essee edes on ja pääsin uudelleen riipustelemaan asioita paperille. Tällä kertaa mietin jo loogista kokonaisuutta – miten jäsentelisin esseeni ja minkä otsikoiden alle eri asiat kuuluisivatkaan. Kävelin ympäri taloa lehtiö ja kuulakärkikynä kädessäni ja sain lopulta melko tarkan pohjan aikaiseksi. Tästä on helppo lähteä kirjoittamaan.

Kuva lehtiöstä

Nyt kun rakenne oli kunnossa ja ajatus oli kirkas, pääsin kirjoittamaan. Huomasinkin jo parin tunnin jälkeen että tekstin määrä on kiitettävä ja täysin aiheeseen liittyvää. Ensimmäistä kertaa laitettavat lähdeviittaukset kuitenkin aiheuttivat päänvaivaa ja totesin, että myöhemmissä teoriatehtävissä kannattaa jo muistiinpanojen yhteyteen kirjoittaa, että mistä ihmeestä ne ajatukset on revitty. Innostuin myös muuttamaan esseeni koodiesimerkit syntaksivärjätyiksi ja olen aika varma, että sain sillä arvostelijalle hymyn naamalle.

Monen tunnin puurtamisen jälkeen sain lopulta esseen kiitettävään kuntoon enkä enää tiennyt, mitä oisin enää paremmin voinut tehdä. Selkeästi esseeni arvostellut assari oli samaa mieltä, sillä sain siitä arvosanan 5! Jee! Palautuksen jälkeen keskustelin kuitenkin assarin kanssa tarkemmin arvosteluperusteista ja olisin kuulemma voinut tarkemmin selittää eri aihealueista.

Mikäli edellä mainittu kirjoitelma houkuttelee lukemaan esseeni, saat sen ladattua tästä: Oliot ja luokat Java-ohjelmoinnissa – Vesa Laakso, Aalto Yliopisto – T-106.2001 Informaatioverkostot: Studio 1

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s