Teoria 4 – Perjantai-illan huumaa

Nyt ”kovan” ja ”uuvuttavan” tenttirupeaman välipäivinä on hyvä aika palata muistelemaan hieman vanhoja ja hyviä hetkiä Studio 1:n parissa.

Teoriakierros 4:n tehtävänanto oli seuraava:

”Swing

Laadi essee tai käsitekartta graafisten käyttöliittymien toteutuksesta Swing- komponenttikirjaston avulla. Kannattaa keskittyä oleelliseen ja rajata mukaan otettavia asioita, jottei kokonaisuudesta tule tarpeettoman laajaa. Esimerkiksi kaikkia olemassa olevia komponenttiluokkia ei välttämättä kannata esitellä.”

Päällimmäinen muisto kyseisestä kierroksesta oli tehtävänanto PDF:n ensimmäinen avaus, jossa kummitteli sana Swing, joka ei ainakaan silloin herättänyt mitään suurempia tunteita. Olkkarilla olin kyseisen sanan joskus kuullut, mutta en kovin kiitolliseen sävyyn. Tarinoiden mukaan jokin Processing olis paljon parempi.

Kuitenkin torstai-iltana totesin taas ajan olevan kypsä iki-ihanan CMapin avaamiseen. Jostain kumman syystä perjantaiaamun mennessä oli loistavaan käsitekarttaan ilmestynyt n. 3 palluraa ja jatko näytti hyvin synkältä. Taistelu kuitenkin jatkui pakollisten perjantaitoimien jälkeen ja valmistakin kerkesi kerran tulla ainakin melkein, kunnes CMap päätti kaatua ja kaataa koko tietokoneen. Muutaman Studio1:ä ja Cmapia ylistävän sanan jälkeen muutaman tunnin työ palautettiin tunnissa. Lupasin myös itselleni, että en enää ikinä käyttäisi kyseistä ohjelmaa, mutta lupaus kesti vain seuraavaan teoriatehtävään asti. Kun käsitekartta oli valmis, mieliin palasi odotettavissa oleva elämä tämän kaiken jälkeen. Arvosanaksi tuli 3 ja tuotos oli tämä:

Image

Jotta tämänkin tekstin virallinen osuus täyttyisi, pitäisi hieman kertoa, kuinka tämä teoriatehtävä auttoi todella ”paljon” myöhempää koodaamistani.  Tyydyn kuitenkin vain toteamaan, että pääsin kyllä alkeellisesti sisälle siihen, mitä Swing on, mutta en kyllä pätkääkään hyötynyt siitä, kun itse Swingiä aloin hyödyntämään viimeisellä ohjelmointikierroksella. Jälkikäteen ajateltuna tämä teoria tuntui pakotetulta täytekierrokselta.

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Teoria 4 – Perjantai-illan huumaa

  1. Oli kyllä ihan samat fiilikset, kun ekan kerran kurkkasin viimeisen koodikierroksen tehtävänantoa. Vaikka juuri oltiin tehty teoriatehtävä Swingistä, ei se käytännön tekemistä kuitenkaan paljon auttanut, sillä Swingin koodaaminen oli niin erilaista verrattuna mihinkään aikaisempaan.

    Muutenkin tämä teoriatehtävä oli tosi sekalainen ja täynnä irrallisilta tuntuvia asioita. Swingi tuntui niin överilaajalta kokonaisuudelta, josta ei oikein saanut mitenkään otetta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s