Tapaus 9 – Projektien pitchaus

Tällä kertaa oloilumme keskittyi edessä lymyävien projektiemme suunnitelmien esittelyyn. Kokoontumispaikkana toimi lähistöllä sijaitseva designfactory, josta meille oli varattuna oma tunnelmallinen nurkkahuone. Vaikka paikka sijaitsee Otaniemessä, tuotti sen löytäminen osalle meistä huomattavia vaikeuksia. Kaarlo ja Henri olivat tuoneet mukanaan glögiä ja pipareita, jotka olivat omiaan lisäävään jouluista tunnelmaa sopivasti kuun alkajaisiksi. Vierailevana tähtenä toimi Eeva toisesta oloiluryhmästä. Kaarlo ja Henri olivat myös tuoneet paikalle kaksi opiskelukaveriaan, jotka tulivat kertomaan hiljattain perustetusta start-up -firmastaan. Tämän mielenkiintoisen pläjäyksen jälkeen oli aika käydä itse asiaan eli projektisuunnitelmien esittelyyn.

Paulin ideana oli tehdä androidille sovellus, joka yhdistäisi hsl:n sekä google mapsin. Emmin tavoitteena oli tehdä hungry bunny -tyyppinen peli, jossa ylhäältä tipahtelee erilaisia esineitä, esimerkiksi kiviä ja vihanneksia. Hannan idea oli hyvin samanlainen sillä erotuksella, että myös maasta voisi kerätä syötävää.

Jaakko sekä allekirjoittanut lähtivät toteuttamaan matopeliä. Jaakon haaveena oli saada peliin jonkinlaisia erikoisomenia sekä jonkinlainen tuloslista/highscore. Omana lähtökohtanani oli pelin pitäminen mahdollisimman simppelinä. Ajatuksen tasolla oli kuitenkin jonkinlainen tasohyppely, jossa esiintyisi kokoajan vaikeutuvia sokkeloita.

Annukalla oli hauska idea pelistä, jossa tutkitaan luolastoa mielenterveyden toimiessa mittarina (kun se loppuu, peli hävitään). Toinen perusida oli, että raha tuo onnen. Jää nähtäväksi, miten tämä toteutuu käytännössä.

Eevan ideana oli Afrikan tähti -tyyppinen peli. Aarne sen sijaan ajatteli tekevänäs rakentelupelin, jossa rakennetaan/hoidetaan kasvia. Strategia näyttelisi pelissä suurta roolia.

Vesa asetti selkeästi riman korkealle: suunnitteilla oli palloilupeli, jossa hyödynnettäisiin liikevektoreita ja muuta fysiikkapelleilyä. Miikka ilmoitti haluavansa tehdä Arena 5 -tyyppisen hyppelypelin.

Kaiken kaikkiaan tilaisuus oli varsin mukava, ja projekteista sun muusta puhuttiin hyvässä hengessä. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, mitä ryhmän ponnistelut lopulta tuovat tullessaan.

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Tapaus 9 – Projektien pitchaus

  1. Itsellä oli kylläkin monta erilaista vaihtoehtoja, joista oleellisimpina Areena 5 tyylinen strategiapeli ja tasohyppely. Noh sattuuhan noita paremmissakin piireissä. Areena 5 olisi ollut liian seikkailupeli tyyppinen, joten hylkäsin sen. Tasohyppelyssä olisi ollut fysiikoiden kanssa pelaamista ehkä liikaa, joten päädyin Tetrikseen. Näin jälkikäteen ajateltuna ihan hyvä ratkaisu, mutta olisi siitä tasohyppelystäkin varmasti ihan toimiva tullut 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s