Loppufiilistelyä

Hieman Pythonia ja HTML:ää tehneenä luulin tehtävien olevan minulle helppoja. Heti alkuun jouduin kuitenkin palaamaan maan pinnalle, kun piti kirjoittaa ensimmäinen essee. Ohjelmoinnin käsitteiden opetteleminen, ei pelkkä koodin kirjoittaminen, oli jotain ihan uutta. Pitäisikö tässä nyt oikeasti ymmärtää mitä tekee, eikö voisi vaan koodata? Esseiden ja käsitekarttojen tekeminen antoi kuitenkin aivan uudenlaista ymmärrystä ohjelmoinnista ja auttoi huomattavasti javan käsittämisessä.

Heti ensimmäisen ohjelmointitehtävän myötä ihastuin kurssiin täysin. Ohjelmointitehtävät olivat oikeasti hauskoja ja mielenkiintoisia, ei mitään pelkkää ”hello world!” ja 1+1=2 perusohjelmointia, jossa ei ole mitään suurempaa päämäärää. Paniikkisessioissa en käynyt kertaakaan, sillä saan paremmin aikaiseksi kotona yksin päätä näppäimistöön hakkaamalla.

En ollut aluksi innostunut pakollisista OLO-sessioista, mutta pian osoittautuikin, että niissä oli mukavaa käydä ja vaihtaa osaamista ja vitsejä toisten kanssa. Opittujen asioiden kertominen toisille oli leppoista, mutta siitä oikeasti oppi paljon.

En ollut tutustunut kunnolla kurssin sisältöön, joten kurssin aikana tuli muutaman kerran yllätyksenä asioita, joita kurssin suoritukseen kuului. Mm. projektista kuulin joskus kurssin puolivälin jälkeen. Alkujärkytyksen jälkeen olin aivan innoissani, ja minulla oli monta ideaa omaksi projektiksi.

Kun muut kurssit loppuivat joulukuussa ja ihmiset siirtyivät joululomalle, alkoi projekti tympimään, sillä olisin mielelläni itsekin vain lomaillut. Harmittelin, etten ollut päättänyt tehdä matopeliä tai pac-mania, kuten olin ajatellut, sillä niihin olisi löytynyt netistä hurjasti apua ja valmiitakin ratkaisuja. Olin päättänyt tehdä erilaisen pelin, jotta minun olisi pakko tehdä kaikki alusta lähtien itse. Oman pelini parissa kohtasin ongelmia, jotka eivät olleet tulleet mieleenikään.

Pienen masentumisen jälkeen ohjelmoin peliäni kuitenkin taas innolla. Halusin saada siitä hienon, jotta voisin esitellä sitä myös kesätöitä hakiessa. Ei siitä niin täydellinen tullut, kuin olin kuvitellut, mutta omaa projektia tehdessä opin todella paljon javaa, omaa ajanhallintaa ja yleensäkin projektin tekemistä. Aikaa olisi voinut säästää tekemällä kunnollisen projektisuunnitelman, mutta olin niin innoissani, että halusin alkaa heti hommiin.

Kurssi oli erittäin haastava ja aikaavievä. Välillä tuli hajoiltua, mutta koko kurssin ajan harmittelin myös sitä, ettei vastaavanlaista kurssia ole tiedossa, sillä kaikista syksyn kursseista Studio 1 oli mielestäni ylivoimaisesti paras.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s