Loppusanoja

”Educational studios are colloquially referred to as ”studio” by students, who are known for staying up late hours into the night doing projects and socializing.” – Studio Wikipediasta

Ennen infolle tuloa olin kuullut joitakin tarinoita koodintäyteisestä syksystä. Lisäksi kesällä tulleen kirjeen Studio1-maininnat ihmetyttivät hiukan, mutta odotin pelonsekaisin tuntein syksyn opiskeluja.

Jos olisin kesällä lukenut alun Wikipedia-sitaatin, olisin varmasti vain naureskellut koko konseptille. Syksyllä asia valkeni melko nopeasti. Deadlinet olivat realismia eivätkä työt itsestään valmistuneet. Javan opiskelu alkoi räjähtävästi, eikä kurssilla ollut varaa jäädä jälkeen. Onneksi uudet kaverit olivat samassa jamassa. Kaikkien piti sykkiä ohjelmointikierroksia ja teoriatehtäviä kasaan. Perjantait olivat syksyllä pyhitetty Studio1:lle eikä millekään bibiksille. Onneksi syksy oli optimoitu Studio1:lle, sillä muut kurssit sujuivat (tosin välillä vähän heikolla panoksella) Studio1:n lomassa.

Kaverit ja assarit onneksi jeesasivat. Tässä tuleekin se infolaisuuden pointti, sillä kilta on erittäin yhtenäinen. Ja Studio1:llä on kohtuullisen suuri rooli tässä yhtenäisyydessä. Itse ainakin muistan kuinka minua autettiin, ja koin itse auttamisen todella mukavaksi hommaksi. Tämä toisten auttaminen tapahtui kylläkin vasta 4. ohjelmointikierroksella, kun omat taidot olivat kehittyneet tarpeeksi. Mutta ihmiset tosiaan bondaavat parhaiten pienissä vastoinkäymisissä, etenkin jos apua tarvitaan.

Studio1 on kuitenkin selvä osa infoa ja infolaisuutta. Vanhoihin infoihin törmätessä puhe on helposti kääntynyt Studio1:een. Helppoahan siitä on keskustella kun kaikki infolaiset ovat käyneet sen. Jokainen tietää paniikkiperjantait ja joululoman täyttävän projektin.

No mitä siellä Studio1:llä sitten opittiin? Ensinnäkin I ❤ Käsitekartta. Ehkä ei ihan <3, mutta silti kiva oppia ja omaksua oikeasti uusia hyviä tapoja käsitellä aiheita. Teoriatehtävät olivat ihan mukavia, etenkin siksi etteivät ne vieneet samalla tavalla koko viikkoa kuten ohjelmointitehtävät. Olosessiot olivat ihan hauskoja, mutta välillä panostaminen jäi vähän liian heikoksi. Sessioilla oli kuitenkin hauska heittää läppää ja stormata eri aiheista melko vapaasti. Ja kyllä siellä uusia asioitakin oppi, rekursiosetit, pikkuveli bussissa, escortbotti yms.

Ohjelmointi vei aikaa, mutta kamppailu koodin kanssa myös palkitsi. Tunnelataus, jonka lause ”Pintapuolisessa testauksessa ei havaittu virheitä” aiheutti, oli useimmiten valtaisa. Tietysti välillä (lähes aina) hajoilin koodiin, mutta motivaatiovalas ainakin lohdutti. Olio-ohjelmoinnista olen oppinut yleiselläkin tasolla paljon, mutta on mielestäni käsittämätöntä millä tasolla olen nyt Javassa, kun huomioi alun nollatason.

Vielä joku sana jokaisen infophuksin henkilökohtaisesta marathonista, projektista. Projekti opetti ihan yleisiä asioita ajanhallinnasta, projektityöskentelystä ja suunnittelusta. Vapaus, joka alkuvaikeuksien jälkeen valtasi, oli varsin mahtava. Itseään sai toteuttaa, ja ainoat rajoitukset aiheutti Javan-tuntemus. Sekin oli yleensä korjattavissa StackOverflown avulla. Eihän siitä Tetriksestä mitään täydellistä tullut ja kohtasin useita ongelmia, mutta olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen: Koodi ja peli ovat omannäköisiä 🙂

Studio1 ei ole normaali kurssi muiden joukossa, <insert your cliché> sillä se antaa ja myös ottaa paljon. Se oli enemmänki kokemus, jossa oppi paljon koodauksesta, itsestään ja kavereista.</>

Kaiholla muistellen

Miikka

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s